Za 23 oktober 2010. 19:44

Door MrVegeta op vrijdag 19 november 2010 03:18 - Reacties (8)
Categorie: -, Views: 4.648

Ik ben nu bijna 1 week op de basis van Vrij Nederland, wat ik trouwens een vrij domme naam vind maar ik schat Herman wel in als een PVV stemmer dus waar de inspiratie voor “Vrij Nederland” vandaan komt hoeft geen raadsel te zijn. Ik begin een aantal jongens hier wel goed te kennen en vanochtend hadden we een kleine verassing op de basis. Ik werd eens niet wakker gemaakt door een nachtmerrie of door Herman die brullend in de deur staat om ons aan het trainen te krijgen, nee vandaag werd ik wakker met iets wat ik al een poos niet meer had gehoord. Muziek! Eerst dacht ik nog dat ik aan het dromen was, een tijd waarin dingen zo simpel waren maar ik hoorde luide stemmen uit de andere kamers komen en ik ging rechtop zitten. De muziek was zacht, net verstaanbaar.

“Zaterdag was de mooiste dag van de week en je wist als je naar je vriendjes keek; hier gaan ze heel wat beleven. En de trainer riep; samen is niet alleen maar eenmaal op het veld vergat je dat meteen. We waren zeven.”

Het was “Groen als Gras” van Acda en de Munnik, het was jaren geleden dat ik deze plaat had gehoord. Ik was met mijn A2 team kampioen vierde klas geworden. Ik begon net weer wat weg te dromen toen Geert op mijn deur stond te slaan en hij riep “Kom op! Voetballen!” Met een raar gevoel in mijn buik stond ik op en ik opende de deur, buiten zag ik een paar voetballen liggen en jongens in verschillende shirtjes en iets wat ik waarschijnlijk nooit weer ga vergeten. Herman in een net te klein officieel KNVB scheidsrechters pak en op zijn gezicht een brede glimlach terwijl hij hard op zijn fluitje aan het blazen was. De muziek speelde door, Groen als Gras was net afgelopen en de boombox ging over naar “Eye of the Tiger”.

Het gevoel dat ik mijn buik had was ook iets wat ik al jaren niet meer had gevoeld maar toen ik op het veld stond wist ik wat het was, zenuwen. Ik was altijd zenuwachtig in het begin van het seizoen, helaas heb ik tijdens een wedstrijd ongeveer 3 jaar geleden mijn voet gebroken waardoor ik nooit weer echt heb kunnen voetballen maar om dit gevoel weer even terug te hebben was wel heel fijn. In plaats van de normale routine (hardlopen, krachttraining en sparren) hebben we de hele middag gevoetbald. Er waren zes teams van vijf spelers op een veld van ongeveer veertig meter met twee kleine goals. Het was geweldig leuk en even leek iedereen weer zeven, zoals Acda en de Munnink in de ochtend zongen. Om vijf uur was het toernooi afgelopen en helaas was mijn team dankzij een blunder van de spits die - net als Robben - had moeten scoren in de finale tweede geworden. Na het toernooi gingen we douchen en werden we “Stipt om half zes!” verwacht in de kantine.

Tijdens het eten verteld Herman vaak hoe de situatie er voor staat, hij kan blijkbaar nog communiceren met anderen buiten deze basis. Vanavond vertelde hij dat het midden van het land uit 99,9 procent zombies bestaat en diegenen die de eerste fase hebben overleefd niet lang meer kunnen overleven maar helaas kan niemand wat voor ze doen. In het noorden van het land staat het er anders voor, de Friezen en Groningers zijn blijkbaar betere survivalisten dan de mensen in de randstad. Hoe het er precies voor staat weet ook Herman niet maar hier en daar zijn kleine dorpen omgebouwd tot kleine kampen met overlevenden, zij kunnen overleven van hun vee en de groenten die zij zelf verbouwen. Wat eerlijk gezegd beter klinkt dan de troep-uit-blik die wij elke dag eten. En in de grote steden zoals Leeuwarden en Groningen zelf zijn buurten afgezet en wonen mensen nog relatief veilig maar zij gaan het niet lang volhouden, foto's vanuit vliegtuigen en helikopters laten zien dat de hordes zombies uit het midden van het land zich verspreiden naar het noorden en zuiden. Het gaat een aantal dagen of misschien zelfs weken duren maar ze komen, langzaam maar zeker.

“Ik ben met enkele anderen kampen aan het praten over de aankomende horde. We zijn het met elkaar eens dat we moeten samenwerken om te overleven. We zoeken een plek die groot genoeg is om iedereen heen te verplaatsen maar waar ook genoeg eten en natuurlijke bescherming is. Als wij eenmaal deze plek hebben gevonden gaan we daarheen en gaan we ons land verdedigen!” Het optreden van Herman deed in enkele jongens het vuur weer oplaaien maar ik begon me ondanks het warme welkom toch eenzaam te voelen. Ik mis mijn vrienden en mijn vriendin, mijn vriendin heeft een poos alleen in een oorlogsland gewoond toen ze twaalf was, nu is ze vierentwintig, ik gok dat ze best nog wel een eind is gekomen en misschien zelfs in één van de kampen zit net buiten Leeuwarden. Mijn vrienden... als ze hebben samengewerkt is hun kans aanzienlijk maar er is nu geen mogelijkheid om er achter te komen. Mochten ze het hebben overleefd kom ik ze vanzelf tegen en als ze dood zijn misschien ook wel.

Volgende: Zo 24 oktober 2010. 21:37 11-'10 Zo 24 oktober 2010. 21:37
Volgende: vr 22 oktober 2010. 19:36 11-'10 vr 22 oktober 2010. 19:36

Reacties


Door Tweakers user MrVegeta, vrijdag 19 november 2010 03:22

Oh. My. God.

Zo, nu weet ik wat een writersblok is en dan moet ik zo ook nog met Sinterklaasgedichten beginnen! Ik hoop dat jullie me kunnen vergeven en de post met evenveel enthousiasme lezen als de voorgaande al gebeurd er niet heel veel spannends in deze post maar "ik" word binnenkort op mijn eerste missie gestuurd en dat zal wel niet heel soepel verloren.

Door Tweakers user Gish, vrijdag 19 november 2010 08:20

Het is wat laat, maar je weet met toch weer te boeien. Pls, doe de volgende keer niet weer een week wachten....

Door Tweakers user Fishticks, vrijdag 19 november 2010 11:24

Je verhaal is goed, maar je zou de wereld wel iets beter kunnen omschrijven. Het is zo moeilijk om een goed beeld erover te krijgen.

Door Tweakers user Redblader, vrijdag 19 november 2010 15:09

Volg deze blog al een tijdje maar vind deze post toch wel 1 van je mindere ;(
Niet dat ik het niet blijf volgen want ik wil wel weten hoe het afloopt natuurlijk ;)

Door Tweakers user MrVegeta, vrijdag 19 november 2010 15:23

Dat komt omdat het een stijlbreuk is met de vorigen, ik heb geprobeerd een dag te beschrijven waarin de hele zombie outbreak niet bestaat. Leek me wel leuk, denk ook dat het beter had gewerkt als er niet 12 dagen tussen had gezeten :/

Maar goed, ik ga proberen weer verder te tikken. Ik heb één uurtje de tijd elke dag (vrijgemaakt!) om te tikken. Morgen komt er sowieso weer een nieuwe en spannendere post.

Ik wil nog wel even jullie allemaal bedanken voor de berichtjes op de andere posts :), sleepte me wel even door het writersblock heen (al moet ik mijn draai nog wel weer vinden).

Door Tweakers user Nowhereman78, vrijdag 19 november 2010 15:39

Ik vind de side-step niet erg, maar het had inderdaad minder 'storend' geweest als de tussentermijn niet zo lang had geweest ;)

[Reactie gewijzigd op zondag 21 november 2010 09:00]


Door Tweakers user Tanksenior, zondag 21 november 2010 23:48

Nowhereman78 schreef op vrijdag 19 november 2010 @ 15:39:
Ik vind de side-step niet erg, maar het had inderdaad minder 'storend' geweest als de tussentermijn niet zo lang had geweest ;)
Precies wat ik dacht!

Ik kijk weer uit naar de volgende :)

Door Tweakers user MrVegeta, maandag 22 november 2010 00:04

Dat is mooi want ik ben net klaar!

Reageren is niet meer mogelijk